Digital talentfabrikk

Komplett sliter med å finne gode digitale ledere i markedet. Derfor utdanner de dem selv.


Netthandelsselskapet Komplett er den nest største private arbeidsgiveren i Sandefjord med nesten 450 medarbeidere. Kun Jotun med sine nærmere 1.000 ansatte er større.

Selskapet vokser imidlertid kraftig på mange områder, og er kontinuerlig på jakt etter enda flere dyktige mennesker. Og det er ikke alltid bare-bare å finne dem.

 

Her finner du vår portal med ledige stillinger i Sandefjord!

– For det første er rekruttering ofte forbundet med høy risiko. Man kan aldri vite 100 prosent sikkert om vedkommende kommer til å gjøre en god jobb, sier finansdirektør Live Haukvik i Komplett.

– Dessuten har vi rett og slett en utfordring i at det ikke finnes nok gode digitale ledere i markedet. Noen ganger kan det være tryggere og mer effektivt å utvikle ledere internt, og derfor har vi kommet opp med vår egen løsning, forklarer hun.

Haukvik leder Kompletts management-program. Samtlige ansatte med utdanning på bachelornivå eller høyere – samt ledererfaring – har hatt anledning til å søke, og etter en svært nøye seleksjon står Haukvik igjen med 12 deltakere fra Norge og Sverige.

Deltakerne kommer fra ulike fagmiljøer/virksomheter innad i Komplett-systemet, slik at mangfoldet blir størst mulig. Programmet går over ett år og begynte for fullt i september.

– Egentlig startet vi i mars, da vi spredte budskapet internt og sørget for at talenter som er blitt lagt merke til – unge mellomledere med potensial – husket å søke, sier Haukvik.

Det er andre gang Komplett kjører dette programmet.

– Vi har brukt et eksternt selskap til å teste kandidatene og gjøre selekteringen, så valgte ledergruppen ut dem som skulle få følge programmet, forklarer finansdirektøren.

 

Nysgjerrig på nye muligheter? Registrer deg her!

Ledertalentene har nå kastet seg ut i et program med månedlige kurssamlinger og interne og eksterne foredragsholdere. Samtlige må også skrive en fagoppgave.

– Tilbakemeldingene etter den første runden var veldig gode. Flere har slått ut i full blomst, og noen av dem som gikk under radaren den gangen, har fått bli med nå, sier kommunikasjonsdirektør Ingebjørg Tollnes.

Det er mye motivasjon forbundet med en slik satsing, forteller hun.

– Vi ønsker jo så lojale medarbeidere som mulig, og dette med bedriftskultur setter vi veldig høyt. Det er utrolig viktig å bli trodd på, få utfordringer og muligheter til å utvikle seg videre. Det gir en enorm glede og entusiasme, forklarer Tollnes.

Det sier hun ikke bare av rekrutteringshensyn – det handler også om konkurransefortrinn.

– Satt på spissen kan vi si at konkurrentene våre kan kopiere alt vi driver med, men kulturen vår er ikke så lett å herme etter, smiler Tollnes.

 

Klikk her for å lese mer om Komplett!

Erik Johannesson er en av de 12 deltakerne i management-programmet. Den 35 år gamle svensken jobber til daglig for Komplett Sverige i Gøteborg, men vil om kort tid lede oppbyggingen av selskapets virksomhet i Helsingfors i Finland.

– Vi skal blant annet sette opp selskapet og rekruttere en god del finner. Det kommer til å bli mye reising, men det er jeg vant til. Jeg gleder meg til denne utfordringen, sier Erik.

Han er svært fornøyd med å få gå lederprogrammet, som for øvrig også vil innebære en del reising. De månedlige samlingene vil stort sett foregå i Sandefjord.

– Det er bare positivt å tilbringe mye tid her i Sandefjord. Jeg har vært mye her det siste halvannet år i forbindelse med forberedelser av det som skal skje i Finland – her sitter jo mye av kjernekompetansen i Komplett, sier Erik, og fortsetter:

– På lederprogrammet blir det spennende å lære noe nytt fra flinke forelesere, men også fra andre Komplett-ere. Vi får et 360 graders blikk på organisasjonen når så mange av virksomhetene våre er representert, og det gleder jeg meg til.

LEDERPROGRAM: Intern kultur- og kompetansebygging står sentralt for finansdirektør Live Haukvik i Komplett.
MYE I SANDEFJORD: Svenske Erik Johannesson er en av 12 deltagere i lederprogrammet til Komplett.
;