Komplett lanserer nettbutikk i Finland

Komplett tar ytterligere grep om det nordiske markedet, og har klare ambisjoner om å utvikle posisjonen som Nordens ledende netthandelsaktør. Nå åpner Komplett.fi.


– Finland er et nytt, spennende marked for oss å vokse i, sier Live Haukvik, daglig leder for Kompletts nettbutikker i Norden.
Nettkjempen er fra før til stede i Norge og Sverige, og nå er det altså klart for nye eventyr. Det finske netthandelsmarkedet preges av tøff konkurranse, påpeker Haukvik.
– Vi skal være relevante for kundene og gi trygghet i alle deler av handelen. Hovedfokus i første fase vil være datautstyr, Komplett PC og gaming, men hele vårt store, lagerførte produktutvalg vil være tilgjengelig for det finske publikummet, forteller hun.
Komplett Group er Nordens største netthandelsaktør med totalt 18 nettbutikker, og hadde i 2016 en samlet omsetning på 7,8 milliarder norske kroner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord og konsernet har 800 ansatte (mer informasjon på Komplettgroup.com).

– Mulighetsrom

Finland skiller seg noe fra resten av Norden når det gjelder netthandel. Nesten halvparten av netthandelen skjer fra utlandet, og nærmere 50 prosent av den finske befolkningen handler på nett hver måned, ifølge en pressemelding fra Komplett.
– Finland er et mulighetsrom for oss, fortsetter Haukvik.
Noe av årsaken til at mye av netthandelen skjer utenfor Finlands egne grenser, har sin forklaring i at en del interessante produkter ikke finnes i lokale nettbutikker, mener hun.
– Vi utvikler nå Komplett til å være en markedsplass hvor eksterne partnere kan selge sine produkter på vår plattform. I fase én vil ikke dette være tilgjengelig i Finland, men planen er å rulle ut markedsplassen så fort vi har etablert Komplett som en merkevare og fått en kritisk kundemasse i det finske markedet. Da vil Komplett være stedet hvor kundene kan handle det meste fra A – Å, avslutter Haukvik.

Klikk her hvis du vil vite mer om Sandefjord!

Komplett fra Sandefjord bygger en markedsplass på nett, og beveger seg nå ut i det finske markedet. Illustrasjon: Komplett
;