– En beliggenhet som har alt

Jeg selger hjem, og når man skal selge et hjem må det fokuseres på mer enn bare boligen. Sandefjord kan markedsføres som en vakker boligannonse, skriver Elin Tveter i Privatmegleren.


Denne kommentaren ble først publisert i Sandefjords Blad 7. mars 2016.

 

Næringslivet i Sandefjord og omegn preges av optimisme. Det betyr flere arbeidsplasser og det innebærer at flere må ha et sted å bo. Vi tilhører en region som er attraktiv på mange måter. Nærheten til andre byer – også til hovedstaden – gjør at Sandefjord har fantastisk beliggenhet. Det er ikke alle byer på størrelse med Sandefjord som kan vise til tog-, båt- og flyforbindelse.

På tross av suveren beliggenhet har vi relativt lave priser på næringsbygg, og kvadratmeterprisen for en bolig ligger på drøyt 24.000 kroner. I Oslo ligger den til sammenligning på 57.000 kroner kvadratmeteren.

Det er så uendelig mye vi får i Sandefjord som ikke finnes i de største byene. Derfor satser næringslivet og derfor flytter folk til byen vår.

 

 

En vakker annonse

Jeg selger hjem, og når man skal selge et hjem må det fokuseres på mer enn bare boligen. Sandefjord kan markedsføres som en vakker boligannonse:

• Vi har ikke bare tog, båt og fly.

• Vi har et pulserende sentrum.

• Vi har innbyggere som er glade i byen sin.

• Vi er en by der folk er opptatt av hverandre.

• Vi har politikere som ønsker å legge til rette for vekst og utvikling.

• Kulturlivet er i høyeste grad tilstedeværende.

• Vi har en nydelig skjærgård og idylliske strender, og bor du i Sandefjord kan det ikke klages på manglende fritidstilbud.

• Og ved utgangen av 2016 skal vi skryte av å ha et fotballag på øverste nivå igjen.

En by som har alt

Sandefjord har alt en megler vil fylle inn i en boligannonse. Og vi har heldigvis ikke høyhus, trafikkaos, svevestøv eller mye kriminalitet. Vi er en by med kvalitet i den indre konstruksjonen.

Sandefjord har alltid vært hvalfangerbyen. Hvalfangsten er et stykke historie som så til de grader viser hvordan byen har tatt nye steg og utviklet seg til også andre næringer. Næringslivet og befolkningen har aldri vært mer fargerik.

 

Ikke til høstbydende

Om jeg skulle solgt Sandefjord hadde budkampen blitt intens. Denne byen har alt, og selges heldigvis ikke til høystbydende.

Det finnes helt sikkert aspekter ved byen og regionen vår som mangler både lyst og solskinn, men jeg velger å konsentrere meg om det som fungerer. Fordi det er mye. Og fordi det gir inspirasjon.

 

Sandefjord er dessuten en region med næringsmessig mangfold. Banknæringen sitter tett på bedriftene, og det hadde vært interessant å høre hvilke betraktninger banksjef Espen Løkkevol i DNB Sandefjord gjør seg rundt utvikling i eksisterende næringsliv, samt mulighetene for gründerne som finnes her.

MYE Å BY PÅ: Sandefjord har alt en megler vil fylle en boligannonse med, ifølge Elin Tveter.
MYE FOR PENGENE: Kvadratmeterprisen på boliger er dramatisk mye lavere i Sandefjord enn i Oslo, påpeker Elin Tveter.

Lederstafetten

  • Sandefjords Blad og Tenk stort, tenk Sandefjord samarbeider vinteren og våren 2016 om artikkelserien Lederstafetten.
  • Hver uke vil en lokal bedriftsleder dele sine tanker om fordeler og utfordringer i Sandefjord ut fra et næringslivsperspektiv, og avisen vil følge opp med en redaksjonell artikkel om et passende tema.
  • Jotun-sjef Morten Fon hadde første etappe 15. februar. Markedsdirektør Ingebjørg Tollnes i Komplett Group fulgte etter 22. februar før kommentaren til Jarle Hillestad i Carl C Fon sto på trykk 29. februar. Hillestad utfordret Elin Tveter i Privatmegleren Sandefjord.
  • Tveter har utfordret banksjef Espen Løkkevol i DNB Sandefjord.
;