Pangstart for næringslivet i Nye Sandefjord

Lokale kommunetopper, storfine utenbysbesøk og suveren påmelding gjorde startskuddet for næringslivet i Nye Sandefjord til en ordentlig opptur.


Tekst og foto: Henrik Sandvik

 

Nye Sandefjord har eksistert siden 1/1 og det har ikke manglet på storstilte markeringer, men næringslivet har ikke blitt innviet før torsdag 19. januar.

Sandefjord kommune var vertskap og Sandefjord Næringsforening var arrangør da drøyt 450 entusiastiske og blide morgenfugler inntok Hjertnes.

Det ble en super start på dagen – og flott markering for det lokale næringslivet!

Næringslivsaktører og andre sandefjordinger fra alle kriker og kroker av storkommunen var til stede, og de kunne glede seg over et variert og interessant program.

 

 

Tre dyktige elever fra SVGS underholdt mens deltakerne fant plassene, og vel inne i salen ønsket daglig leder Marit Sagen Gogstad i Sandefjord Næringsforening og kommunalsjef for eiendom og næringsliv, Geir Bjelkemyr Østvang, velkommen.

De delte på konferansierjobben, og innledet med at sammenslåingen mellom Stokke, Andebu og Sandefjord gir mange muligheter, ikke minst i næringslivet.

Først ut var SAS-ordførerne. Erlend Larsen (Stokke), Bjarne Sommerstad (Andebu) og Bjørn Ole Gleditsch (Sandefjord) snakket om hva deres kommuner kan bidra med inn i Nye Sandefjord; det er ikke så rent lite – det gikk i alt fra fengsel og traktorer til matjord og asfaltbane – samt ikke minst håp og ønsker om infrastruktur, innovasjon og arealer.

 

Hilsen fra Nilsi og Pølsa

Prosjektleder Henrik Sandvik viste sin informasjonsfilm om den seneste tidens Tenk stort-aktiviteter, (den kan du se HER), før rådmann Gudrun Grindaker tok over.

Hun ga oss et innblikk i kommunestrukturen – alle dens funksjoner og oppgaver– og pekte på viktigheten av samarbeid.

Deretter var det duket for nok en film. Stand up-komiker og skiløper Nils Ingar Aadne fra Vest-Andebu sendte sine perspektiver om stor vs liten sett utenfra – nærmere bestemt fra en alpelandsby gjennom mobilkameraet til lagkamerat og skiløper Øystein «Pølsa» Pettersen.

Takk for super hilsen, Nilsi og Pølsa; filmen kan sees HER.

Deretter kom hovedforedragsholderne. Statsråd Jan Tore Sanner (H) tok turen fra Oslo for å gi Nye Sandefjord et klapp på skuldra for god innsats. Han trakk frem at en lang rekke kommuner nå følger etter, men – som kjent – det er bare én som kan være først!

Det er imidlertid mye som gjenstår! Ifølge Sanner gjelder det å tenke smart og nytt, dog mens man fortsatt tenker sammen.

Så kom Mona Skaret for å fortelle om klynger. Med sprudlende formidlingsevne og stor innsikt, fortalte Innovasjon Norge-direktøren at man ikke kan bygge noe ut av ingenting. Man må starte med å finne man er virkelig god til og utvikle det derfra.

 

Registrer deg her hvis du ønsker å bli oppdatert om ledige jobber og livet i Sandefjord for øvrig!

Er du nysgjerrig på mulighetene i Sandefjord? Les mer i vårt magasin Prospekt Sandefjord!

GOD STEMNING: Over 450 deltakere var med da næringslivet i Nye Sandefjord ble innviet.
SKRØT: Kommunalminister Jan Tore Sanner berømmet de tre eks-kommunene for godt arbeid. Foto: Petter Holskjær
;