Kraftig Jotun-vekst

Salgsøkning og kostnadskontroll ga malingprodusenten fra Sandefjord et driftsresultat på svimlende 1,7 milliarder kroner i årets åtte første måneder.


Pilene peker bratt oppover for Jotun-konsernet. Omsetningen steg 8 prosent til 12,9 milliarder kroner i årets åtte første måneder (Jotun rapporterer tall hvert tertial) og driftsresultatet endte på hele 1,7 milliarder kroner.

Dette er en kraftig oppgang fra samme periode i fjor, melder Jotun i en pressemelding denne uken.

Velkommen hjem til jul!

 

Driftsresultatet økte med 52 prosent, og årsakene er både solid salgsvekst og god kontroll på kostnadene så langt i år.

– I segmentet for industrimaling er det god fart, med særlig høy aktivitet i Kina. Samtidig har salget av skipsmaling til nybygg ved verftene i Sør-Korea mer enn doblet seg sammenlignet med i fjor. Dette er viktige markeder for oss, og vi forventer at den positive utviklingen fortsetter i månedene fremover, sier konsernsjef Morten Fon.

For å kompensere for høyere råvarepriser har Jotun tidligere økt salgsprisene, noe som fortsatt bidrar til topplinjeveksten sammen med positive valutaeffekter.

– Råvareprisene har vært gunstige hittil i år, noe som slår positivt ut for Jotun i 2019. Samtidig knytter det seg usikkerhet til videre utvikling i råvaremarkedet, kommenterer Fon.

Hvem fortjener Tenk stort-prisen 2019?

De kruttsterke resultatene kommer til tross for at Jotun har investert over 1 milliard kroner i nye anlegg så langt i 2019.

Dette har blant annet dreid seg om det nye hovedkontoret og forskningssenteret hjemme i Sandefjord, samt nye fabrikker i Egypt og Vietnam, og nytt forskningssenter i Dubai.

– Jotun har en tydelig organisk vekststrategi, og dette er viktige investeringer som vil legge til rette for videre vekst fremover, sier Fon.

Hold deg oppdatert med våre nyhetsbrev!

Jotun har 1.000 medarbeidere i Sandefjord, blant annet innen forskning og utvikling. Foto: Morten Rakke

Jotun

* En av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker. 

* Har 62 selskaper og 40 produksjonsanlegg på alle kontinenter. 

* Har 10.000 medarbeidere verden over - hvorav 1.000 i Norge.

* Har base i Sandefjord, der et nytt hovedkontor og F&U-anlegg er under bygging.

;