Kraftig Jotun-vekst

Salgsøkning og kostnadskontroll ga malingprodusenten fra Sandefjord et driftsresultat på svimlende 1,7 milliarder kroner i årets åtte første måneder.


Pilene peker bratt oppover for Jotun-konsernet. Omsetningen steg 8 prosent til 12,9 milliarder kroner i årets åtte første måneder (Jotun rapporterer tall hvert tertial) og driftsresultatet endte på hele 1,7 milliarder kroner.

Dette er en kraftig oppgang fra samme periode i fjor, melder Jotun i en pressemelding denne uken.

Velkommen hjem til jul!

 

Driftsresultatet økte med 52 prosent, og årsakene er både solid salgsvekst og god kontroll på kostnadene så langt i år.

– I segmentet for industrimaling er det god fart, med særlig høy aktivitet i Kina. Samtidig har salget av skipsmaling til nybygg ved verftene i Sør-Korea mer enn doblet seg sammenlignet med i fjor. Dette er viktige markeder for oss, og vi forventer at den positive utviklingen fortsetter i månedene fremover, sier konsernsjef Morten Fon.

For å kompensere for høyere råvarepriser har Jotun tidligere økt salgsprisene, noe som fortsatt bidrar til topplinjeveksten sammen med positive valutaeffekter.

– Råvareprisene har vært gunstige hittil i år, noe som slår positivt ut for Jotun i 2019. Samtidig knytter det seg usikkerhet til videre utvikling i råvaremarkedet, kommenterer Fon.

Hvem fortjener Tenk stort-prisen 2019?

De kruttsterke resultatene kommer til tross for at Jotun har investert over 1 milliard kroner i nye anlegg så langt i 2019.

Dette har blant annet dreid seg om det nye hovedkontoret og forskningssenteret hjemme i Sandefjord, samt nye fabrikker i Egypt og Vietnam, og nytt forskningssenter i Dubai.

– Jotun har en tydelig organisk vekststrategi, og dette er viktige investeringer som vil legge til rette for videre vekst fremover, sier Fon.

Hold deg oppdatert med våre nyhetsbrev!

Jotun-sjef Morten Fon forventer at den positive utviklingen fortsetter fremover. Foto: Morten Rakke
Jotun har 1.000 medarbeidere i Sandefjord, blant annet innen forskning og utvikling. Foto: Morten Rakke

Jotun

* En av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker. 

* Har 62 selskaper og 40 produksjonsanlegg på alle kontinenter. 

* Har 10.000 medarbeidere verden over - hvorav 1.000 i Norge.

* Har base i Sandefjord, der et nytt hovedkontor og F&U-anlegg er under bygging.

;