Friske takter fra Usbl

Usbl er fortsatt store på boligforvaltning, men nå rykker også digitale tjenester og delingsøkonomi inn i planløsningen.


Tekst: Henrik Sandvik

– Vi er ikke så sidrompa som vi var før, ler Atle Nerlie.

Han leder Vestfold-avdelingen til Usbl fra kontoret i Sandefjord. Boligforvaltningsselskapet har freshet opp imaget de siste årene, og er nå i oppstartsfase på flere nye områder.

For boligsameier og borettslag handler det naturlig nok om å dele, og nå drar Usbl det langer.

– I dag er det flere og flere som ikke ønsker å eie alle ting selv. Man handler brukt, gir ting videre og kjøper mindre enn før, sier rådgiver Camilla Sandnes i Usbl i Sandefjord.

Møt mennesker som har flyttet til Sandefjord!

Dette er ikke minst aktuelt når det gjelder bil.

– Økonomi, parkeringsmuligheter og miljøfokus gjør at mange ikke lenger ønsker å eie sin egen bil, forklarer Nerlie.

Derfor er Usb sentralt nå igang med å etablere bildelingstjenesten Biliblant. Det skjer i samarbeid med Bertel O. Steen, og på sikt er tanken at bebobere i alle tilknyttede borettslag og sameier skal kunne dele på en portefølje med biler.

Usbl gjennomfører nå en pilotperiode i utvalgte borettslag i Oslo, og på sikt skal også Usbl-beboere i Sandefjord få glede av tilbudet.

Et annet Usbl-konsept under oppseiling, er BUA. På sentralt plasserte lokasjoner kan beboere i tilknyttede borettslag og sameier låne utstyret de trenger for å komme seg ut i skogen, på ski eller på sjøen – gratis. Det er for tiden 2-3 BUA-pilotprosjekter på gang rundt om i Norge, og ett av dem er i Sandefjord.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Samtidig tikker de tradisjonelle boligtjenestene videre i god fart. Usbl forvalter borettslag og sameier over hele Østlandet, og har en betydelig eiendoms- og medlemsmasse - som blant annet nyter fordeler innenfor strøm, forsikring og bank.

Videre kommer den rene utviklingsvirksomheten - den delen av Usbl som kjøper tomter og bygger nye boliger, enten alene eller sammen med partnere.

– I Sandefjord har vi mange nye prosjekter på trappene. På Virik er vi med på å bygge en ny bydel med 800 enheter, og i tillegg kommer flere mindre prosjekter andre steder, sier Nerlie, og fortsetter:

– Tendensen i boligmarkedet er at mange i økende grad etterspør moderne og lettstelte boliger. Prisnivået er lavt sammenlignet med Drammen- og Oslo-området, og boligmarkedet i vårt område er i stadig utvikling, avslutter han.

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene!

Usbl tester nå ut bildelingskonseptet Biliblant sammen med Bertel O. Steen i Oslo. Foto: Katrine Lunke/Apeland
Delingsøkonomien har kommet til Usbl også, med konseptet BUA. Foto: Usbl

Usbl

* Boligforvaltningsselskap på Østlandet. Har over 100.000 medlemmer og 60.000 boliger under forvaltning totalt.
* I Sandefjord har Usbl 5.700 boliger i nesten 200 borettslag og sameier under bygging og/eller forvaltning.
* Fylte 70 år i 2018, og har hovedkontor i Oslo.
* Har totalt 280 ansatte, og i Sandefjord jobber 25 medarbeidere.

iSandefjord

* Denne artikkelen sto først på trykk i «iSandefjord».
* Magasinet ble gitt ut 17. april 2019 og levert til alle postkasser i Sandefjord.
* Sandefjord Næringsforening gir ut magasinet to ganger i året.
* Du finner den digitale versjonen HER.

;