Klar for julerushet

Skitt Fiske har vokst kraftig siden starten hjemme i kjelleren hos gründerens mamma. 80.000 kolli med fiskesneller og annet utstyr fyker ut av lageret i år.


Tekst: Henrik Sandvik

– Her er det aldri lavsesong. Vi har bare litt mindre høysesong av og til.

Daglig leder Anders Amundsen smiler bredt. Han har en relativt rolig dag på kontoret på Pindsle i Sandefjord når vi treffer ham, men stålsetter seg for travlere tider.

– Nå kommer Single´s day, Black Friday, Cyber Monday og julehandelen på løpende bånd. Man kan mene hva man vil om disse dagene – egentlig er det jo bare kampanjer funnet opp av smarte salgsfolk – men de er kjempeviktige for oss, sier Amundsen.

Det er imidlertid sunn drift året rundt som er nøkkelen. Skitt Fiske er delt i tre – fiske, tur og jakt – og fyller 15 år i år.

– Vi var tre kompiser som begynte hjemme i kjelleren hos mamma i 2003. Så flyttet vi til Kullerød, der vi først hadde 100 kvadratmeter, så 200, 400 og til slutt 550 kvadratmeter. Vi jobbet livet av oss, og følte oss helt crazy som pusset opp hver vinter, ler Amundsen.

Bedriften vokste videre og flyttet snart til Pindsle. Der ble det nytt bygg med fysisk butikk og etter hvert også et eget helautomatisk lager.

– I dag har vi 2.000 kvadratmeter med butikk- og kontorlokaler, og et rent lagerbygg på 2.000 kvadratmeter rett borti gata. Nå har vi det bra, sier Amundsen.

Bedriften hadde aldri greid en slik utvikling noe annet sted, mener han:

– Vi er veldig fornøyd med at Sandefjord kommune har latt oss gjøre dette. Hvis vi ikke hadde fått lov til å utvikle oss her oppe, hadde vi aldri kunnet ekspandere som dette.

Innen året er omme vil anslagsvis 80.000 kolli med Skitt Fiske-produkter gå ut av lageret, og nylig startet bedriftens 32. medarbeider.

– Han skal drive noe vi aldri har hatt før, men som vi har ønsket oss lenge – nemlig vår egen Youtube-kanal, sier Amundsen.

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene i Sandefjord!

Man kan trygt si at bedriften har utviklet seg enormt med årene.

– Før ansatte vi folk fordi de likte å fiske. De må gjerne like det fortsatt, men i dag må vi ha folk i markedsavdelingen som kan markedsføring, sier Amundsen, og fortsetter:

– Vi tenker jo noen ganger at vi er en liten fiskesjappe, men så har vi en markedsavdeling på fem personer, et kundesenter som teller seks ansatte og like mange på innkjøp.

«Den lille fiskesjappa» som ble startet med 50.000 kroner i egenkapital fra hver av de tre gründerne, oppnådde en omsetning på 95,5 millioner kroner i 2017. I 2020 er målet å omsette for 170 millioner kroner.

– Vi vokser sakte, men sikkert. Vi har aldri tatt ut utbytte og putter alt inn i bedriften igjen. Vi har tjent penger hvert eneste år, og bygger stein for stein, sier Amundsen.

Den ene gründeren er ute av bildet, og etter noen voksesmerter kom Lunds Labrador inn som ny deleier inn i 2013.

– Fra tid til annen har vi investorer på døra som ønsker å kjøpe oss, og det er jo en hyggelig anerkjennelse, sier Amundsen.

– Men Skitt Fiske er ikke til salgs?

– Vi tror helt ærlig at det er vi selv som kan drive dette best mulig, men jo da; alt er jo til salgs – bare prisen er høy nok!

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Gründer og daglig leder Anders Amundsen stålsetter seg for høysesong – med salgskampanjer, julehandel og lange arbeidsdager. Foto: Skitt Fiske
Jakt- og fiskeentusiaster kommer langveisfra for å handle på Skitt Fiske. – Dette er rene godtebutikken for mange voksne, sier Anders Amundsen. Foto: Skitt Fiske

Skitt Fiske

* Netthandelsbedrift som ble etablert i 2003.

* Driver Skittfiske.no, Skittjakt.no og Skittfiske.se.

* Har fysisk butikk og lager på Pindsle i Sandefjord.

* Tilbyr nesten 40.000 varelinjer innenfor jakt, fiske og friluftsliv.

* Har 35 medarbeidere, og er primært eid av to av gründerne, samt Lunds Labrador.

iSandefjord

* Denne artikkelen ble først publisert i «iSandefjord» oktober 2018.

* Magasinet ble laget av Sandefjord Næringsforening, og distribuert til alle husholdninger og bedrifter i Sandefjord.

* Du finner magasinet ved å klikke HER.

;