Gründerdrømmen i boks

Eirik Solvåg flyttet til Sandefjord og en jobb i gassindustrien. Nå reiser han Norge rundt og tapper dyrebare dråper på boks.


Tekst: Henrik Sandvik

Mikrobryggerier har poppet opp over hele landet, men Heidrun Tapperi fra Sandefjord har brakt et nytt konsept på banen. Selskapet tapper drikkevarer på boks for mikrobryggerier.

– Vi samarbeider også med Fjordfolk Mikrobryggeri her i Sandefjord, men er mest utenfor bygrensene. Vi har kunder fra Stavanger i vest til Røros i nord, sier daglig leder Eirik Solvåg.

Han jobbet først 16 år i gassindustrien, men fulgte gründerdrømmen ved å etablere Heidrun Tapperi i 2017.

– Vi omsatte for 1 million det første året og startet med mange små ordrer, men nå begynner vi å få stadig større bryggerier på kundelisten og dermed større volumer. I 2018 omsatte vi for rundt 6,3 millioner, og vi satser på kraftig vekst i 2019, sier Solvåg.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet vårt!

I mai utvider Heidrun Tapperi lokalene på Pindsle, blant annet med en tredje tappelinje.

– I dag reiser vi ut til kunden, rigger oss til og tapper på vårt mobile tapperi. De store jobbene vil fortsatt pågå slik, men vi jobber også med et konsept der vi kan hente produkter i mindre kvanta og karbonere og tappe stasjonært, sier Solvåg.

Det sistnevnte vil i starten sannsynligvis kun omfatte alkoholfrie drikkevarer, og de blir det stadig flere av.

– Kundene utvikler seg fort. I starten tappet vi kun øl, men nå tapper vi også brus, kaffe, eplemost og iste. Vi jobber også med såkalte slim-bokser – som brukes mye til cocktail og energidrikker og som vi får stadig flere forespørsler om, sier Solvåg, og legger til:

– Det er stadig nye markeder som dukker opp. Og det er bra, for øl er en presset bransje. Flere produkter gir både oss og bryggeriene flere ben å stå på.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Uansett kategori, er nøkkelen volum og fart.

– Og selvfølgelig høy kvalitet, poengterer Solvåg, og fortsetter:

– Det krever mye av et bryggeri å tappe på boks. En permanent tappelinje tar mye plass og koster mye penger, så der har vi løst en utfordring for mange bryggerier. De sender kun trykkfilen for designet til etiketten og boksen, så fikser vi resten.

Flere mikrobryggerier har måttet gi opp de seneste årene, og videre avskalling i bransjen er ventet. Det er i det hele tatt krevende å være gründer.

Eirik startet opp sammen med broren Ørjan, og nå har den tredje broren også kastet seg på.

– Han flyttet nylig til Sandefjord fra Singapore med sin brasilianske samboer, og begge jobber nå i Heidrun. Så vi må vel kunne kalles et familieselskap nå, sier Solvåg.

Familietid blir det imidlertid så som så med.

– Det har vært ekstremt mye reising og lange arbeidsdager, og for å si det sånn; kona har vært nokså tydelig på at jeg ikke får lov til å starte på flere slike prosjekter.

Det har kostet blod, svette og tårer, men Eirik Solvåg og brødrene begynner å få god fart på Sandefjords-bedriften. Foto: Heidrun Tapperi
Heidrun Tapperi utvider til nye og større produksjonslokaler på Pindsle i Sandefjord. Foto: Heidrun Tapperi

Heidrun Tapperi

* Familieselskap med base på Pindsle i Sandefjord.
* Etablert i 2017 og drives av tre brødre.
* Bruker sitt mobile tapperi til å tapper drikkevarer for mikrobryggerier.
* Ifølge norrøn mytologi var Heidrun ei geit som forsynte einherjene i Valhall med mjød.

iSandefjord

* Denne artikkelen sto først på trykk i «iSandefjord».
* Magasinet ble gitt ut 17. april 2019 og levert til alle postkasser i Sandefjord.
* Sandefjord Næringsforening gir ut magasinet to ganger i året.
* Du finner den digitale versjonen HER.

;