Skal hjelpe gründere å lykkes

Benedicte Eian Iversen (35) sjekker ut av hotellbransjen for å lede stor gründersatsing. – Det skal bli en selvfølge for gründere fra Sandefjord å leie plass på Gründeriet, sier hun.


Tekst: Henrik Sandvik

– Det første jeg tenkte var «den jobben står det mitt navn på», sier Benedicte Eian Iversen.

I vinter ble 35-åringen plukket ut blant et førtitalls søkere til jobben som daglig leder på Gründeriet i Sandefjord.

Hun har studert i England og Sveits, og har 13 års fartstid i hotellbransjen. Først i Frankrike, Spania og USA, så de siste 10 årene på Farris Bad i Larvik.

– Jeg gleder meg til å begynne å jobbe i Sandefjord, sier hun.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet vårt!

Med dobbelt så store lokaler midt i sentrum, er målet å styrke Sandefjords standing som gründerby ytterligere. Og Eian Iversen har ambisjonene i orden.

– Vi skal bli så gode at det skal være en selvfølge for sandefjordinger som starter for seg selv å være innom Gründeriet. Dette kommer til å bli så populært at vi vil ha ventelister i løpet av kort tid, sier hun.

I dag har cirka 25 bedrifter kontorplass på Gründeriet. For en lav husleie får gründere i alle aldre og fra alle bransjer nett, møterom, strøm, kaffe, arrangementer og oppfølging – for å nevne noe.

– Her kan gründere lære av hverandre og motiveres til å samarbeide, samtidig som de legger grunnlaget for videre drift og oppskalering.

– Hva blir de viktigste oppgavene dine?

– Å skape en møteplass og et gründersamfunn som på best mulig måte tilrettelegger for at gründerne skal lykkes. Det skal vi gjøre gjennom faglige kurs, nettverksbygging, mentorordninger og veiledning. I tillegg skal vi selvfølgelig tilby kontorplasser med alle fasiliteter, og bonusen er at dette gjøres til en veldig rimelig penge.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Overlevelsesraten blant gründere er ikke nødvendigvis hyggelig lesning, men å tilhøre et fellesskap kan bidra positivt.

– Sannsynligheten for å lykkes øker betraktelig om man er en del av et slikt miljø, sier den påtroppende Gründeriet-lederen, som skal få inn enda flere som tar sjansen på å utfordre statistikken.

– Det å få fylt opp de ledige plassene, er ett av de viktigste målene, sier Eian Iversen.

Hun har mammapermisjon frem til oppstarten 1. mai, men har begynt å gjøre seg kjent med gründerne på huset. Nå gleder hun seg til å ta fatt på det som har blitt en stor trend.

– Gründerhus popper opp «overalt». I Oslo er det nå 40 inkubatorer, det har tatt helt av, sier Eian Iversen, og legger til:

– Det krever knallhard jobbing å få det til som gründer, men på et gründerhus blir det mindre ensomt, mer gøy og – forhåpentligvis – større sannsynlighet for å lykkes.

Stillingsannonsen var som skrevet spesielt for meg, sier Benedicte Eian Iversen (35), som gleder seg til å ønske velkommen til Gründeriet. Foto: Henrik Sandvik
Sannsynligheten for å lykkes som gründer øker betraktelig ved å holde til på et fellesskap som Gründeriet, mener Benedicte Eian Iversen. Foto: Sandefjord Næringsforening

Gründeriet

* Gründerhus i Sandefjord sentrum.
* Her kan gründere leie kontorplass for en rimelig husleie; 1.500 kr. pr. mnd. for fast plass og 500 kr. for 1-2 dager i uken.
* Drives av Sandefjord kommune og Sandefjord Næringsforening.
* Største samarbeidspartnere er Jotun, Sandefjord Bredbånd, Innowin og DNB.
* Mer informasjon på grunderiet.no

iSandefjord

* Denne artikkelen sto først på trykk i «iSandefjord».
* Magasinet ble gitt ut 17. april 2019 og levert til alle postkasser i Sandefjord.
* Sandefjord Næringsforening gir ut magasinet to ganger i året.
* Du finner den digitale versjonen HER.

;