Ferske sandefjordinger hjelper andre bedrifter

Innowin hjelper bedrifter å navigere riktig i mylderet av statlige støtteordninger. Selskapet vokser jevnt og lønnsomt, og har blant annet hentet to nye konsulenter til Sandefjord i år.


Tekst: Henrik Sandvik

– Vi er cirka 20 ansatte i dag. Det er ikke godt å vite hvor mange vi er i morgen, ler Ragnar Landet.

35-åringen har jobbet som konsulent i Innowin siden januar. Han er opprinnelig fra Hamar, er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim og har bodd og jobbet i Porsgrunn og på Vestlandet før turen gikk til Sandefjord.

– I Innowin jobber vi mot en rekke ulike bransjer, og det er motiverende å drive fram prosesser innen innovasjon og omstilling i forskjellige miljøer, sier Ragnar.

Selv jobbet han innen skipsdesign før han grep muligheten i Innowin.

– Det er mange forskjellige statlige støtteordninger for næringslivet, og vi hjelper bedriftene med å se hvilke som er riktige for dem. I tillegg hjelper vi dem å skrive søknader, og vi kan også utarbeide en prosjektplan for hvordan prosjektet kan gjennomføres mer effektivt, sier Ragnar.

Søknadene går til Innovasjon Norge, Forskningsrådet, EU og andre offentlige etater.

– Det er mange bedrifter som trenger hjelp til omstilling, og ofte ser vi ting de ikke har tenkt på selv, legger han til.

Audun Lindemann er også ny i Innowin. Han kom fra TV- og IT-bransjen, og har blant annet drevet eget konsulentselskap. 42-åringen er født i Trondheim, men har bodd nærmere 30 år i Kristiansand og det er lite trønderdialekt å spore hos den ferske sandefjordingen.

– Vi får et unikt innblikk i hva som rører seg i næringslivet og hvilke markedskrefter som motiverer utvikling og innovasjon. For meg er de fleste oppdragene IT-relaterte, men jeg har også vært innom alt fra utvikling av logistikkløsninger til maritime sikkerhetssystemer, sier Audun.

Den første tiden i ny jobb har naturlig nok vært svært spesiell.

– Vi nye ble veldig godt mottatt, og det har vært gøy å komme til en bedrift med så faglig dyktige og hyggelige folk. Jeg var ikke på kontoret i mer enn to måneder før Norge stengte ned, men driften vår er godt tilrettelagt for å jobbe hjemmefra, sier Audun, og fortsetter:

– Covid-19 har ført til at en del prosesser har stoppet opp, men det har dukket opp mange nye prosjekter også. Det er enkelte næringsområder som har valgt å bruke denne tiden til å pause normal drift og bruke ressurser på innovasjon og utvikling.

Bli kjent med næringslivet i Sandefjord!

De ferske Innowin-konsulentene har lagt bak seg ni måneder i Sandefjord når vi treffer dem. Høstmørket senker seg stadig mer, men de to ser lyst på tilværelsen.

– Jeg er veldig positivt overrasket av Sandefjord. Jeg liker å være ute i naturen og det er utrolig fint her. Det eneste jeg kunne ønske meg er litt flere klatremuligheter. Vi burde bygge noen flere fjell, ler Ragnar.

– Jeg hadde vært på Hvalfangstmuseet og flyplassen, det er vel det, legger han til.

Audun har fortsatt sin forlovede i Kristiansand, men hun flytter til Sandefjord i løpet av året. På fritiden setter han seg gjerne på motorsykkelen.

– Ofte tenker jeg at «den veien har jeg ikke kjørt før, så dit drar jeg nå», sier Audun, og fortsetter:

– Jeg hadde ikke noe forhold til Sandefjord utover Torp og Strømstad-fergene, men det har vært veldig trivelig å flytte hit. Det er et rikelig tilbud av hva enn man måtte ønske seg i området. I tillegg er dette den mest spennende jobben jeg har hatt i forhold til faglig vekst og utvikling, så jeg er rett og slett veldig fornøyd.

Hvem fortjener Tenk stort-prisen i 2020?

Audun Lindemann (t.v.) og Ragnar Landet er ferske i Sandefjord og konsulentselskapet Innowin. Foto: Henrik Sandvik
Daglig leder Arnt Ree rekrutterer jevnlig nye medarbeidere til konsulentselskapet Innowin i Sandefjord. Foto: Innowin
;