Innertier på «Hjem til jul»

Oppmøtet på «Hjem til jul» for én måned siden var rekordhøyt. For noen deltakere ble det full klaff på jobbarrangementet.


Tekst: Henrik Sandvik, SNF
Foto: Sonia Patella, Sandefjords Blad

 

21. desember ble «Hjem til jul» arrangert for fjerde gang. Utflyttede sandefjordinger fikk en smakebit på det lokale næringslivet, og oppmøtet var meget bra.

Cirka 130 deltakere tok turen til Kurbadhagen, deriblant representanter fra vel 20 Sandefjords-bedrifter, og mange benyttet anledningen til å knytte nyttige kontakter.

Tidligere år har flere av bedriftene meldt tilbake at de har ansatt nye medarbeidere etter et første møte på «Hjem til jul». Nå tyder alt på at også denne utgaven av arrangementet sørger for at flere mennesker flytter til og får seg jobb i Sandefjord.

– For meg var arrangementet en innertier. Jeg traff to høyaktuelle deltakere; den ene er fortsatt student, så hun vil i første omgang søke om internship i sommerferier. Den andre har vi nå intervjuet med tanke på fast jobb, sier Ole Jacob Angermo i KPMG.

– Hun jobber som advokat i Oslo, men flytter til Sandefjord etter sommeren og vil få et tilbud fra oss, fortsetter han.

Jesper Madsen fra IT-bedriften Cornator hadde også godt utbytte av kvelden.

– Vi er nå i samteler med to aktuelle personer, så det var svært nyttig. Neste år håper jeg enda flere bedrifter og kandidater deltar, sier Madsen.

Det er fortsatt for tidlig for enkelte å uttale seg om hvordan dette ender, men flere melder om fruktbare møter i Kurbadhagen før jul. Det har allerede vært avholdt jobbintervjuer med aktuelle kandidater, og utbyttet ser ut til å bli like positivt som de foregående årene.

– Vi er veldig glade for å kunne knytte bedrifter og kandidater sammen på denne måten, sier daglig leder Marit Sagen Gogstad i Sandefjord Næringsforening (SNF).

«Hjem til jul» arrangeres av SNF og inngår som en av mange aktiviteter i Tenk stort, tenk Sandefjord-prosjektet. De nærmere 70 samarbeidspartnere får delta gratis, mens andre bedrifter må betale en viss sum for å få være med.

Etter flere tilbakemeldinger, er en sommerlig variant nå oppe til vurdering. Mange utflyttede sandefjordinger vender nesa hjem til sommerferien, og det kan tenkes at et lignende arrangement vil finne sted rundt St. Hans.

Foreløpig arbeidstittel er «Hjem til juli» - og det er bare å følge med fremover for mer informasjon!

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene i Sandefjord!

Nicolai Eidsør Viken (t. v.) og Harald Vetvik i Marine Installasjon fant tonen. Foto: Sonia Patella/Sandefjords Blad
;