TILBAKE TIL HJEMBYEN

Gode utsikter i åpne landskap

Det var i Sandefjord det hele startet for landskapsarkitektene i Gullik Gulliksen AS. Nå setter firmaet igjen store spor i hjembyen.


– Det er veldig gøy å satse ordentlig i Sandefjord igjen. Det er jo her vi kommer fra.

Daglig leder Heidi Borgersen viser vei i splitter nye lokaler. Seks landskapsarkitekter og en administrasjonssekretær i firmaet Gullik Gulliksen AS har nettopp tatt i bruk sin del av nybygget Torp Panorama Business Center ved flyplassen.

Åpne arealer, glass og utsikt preger det spektakulære bygget, som er satt sammen av containere på kryss, tvers og oppå hverandre. Valg av lokasjon er ikke tilfeldig.

– Vi flytter jo bare noen få titalls meter – nærmere bestemt fra nabobygget – og for oss er dette full klaff på alle områder. For det første så har bøk alltid vært et sentralt vegetasjonsvalg i prosjektene våre. Her er det bøkeskog, sier Borgersen, og peker på bøkelunden utenfor vinduet mot kulturlandskapet i vest.

– I tillegg er bruk av kontraster sentralt i vårt arbeid, og det kan vi jo slå fast at vi har her, legger hun til, og peker mot fly, helikoptre og landingsstripe den andre veien.

Beliggenheten ved Torp Sandefjord lufthavn – midt i både storkommunen og regionen – er gunstig på andre måter også. Selskapet har oppdrag mange steder i Norge, og kort avstand er viktig. Blant annet tegner arkitektene på flere prosjekter i Tønsberg for tiden.

– Dessuten har vi jo alltid gjort mye i Oslo, vi er jo blant annet med i et av de 7 teamene som nå er tatt ut til konkurransen om utformingen av det nye Regjeringskvartalet sier Borgersen.

Hun tilbringer selv tre dager i uka på kontoret på Majorstua.

– Vi flyttet alle til Oslo for noen år siden, men nå har vi fått så mange prosjekter her i Sandefjord at vi til dels har flyttet hjem igjen. Det nye lokalmedisinske senteret er ferdig, og vi holder på med både Jotuns hovedkvarter og den nye etappen på Kilen Brygge, sier Borgersen.

I det sistnevnte prosjektet er vi veldig opptatt av å oppnå best mulig kontakt med vannet.

– Der er det viktig å tenke på flomnivå, vannstand og ikke minst grunnforholdene. Kan vi anlegge strand? Kan vi trappe parkanlegget ned mot vannet og fylle opp eller må vi pæle? Slike ting er utrolig viktig, ikke minst for hvordan publikum vil oppleve området, forklarer hun.

 

Nysgjerrig på mulighetene i Sandefjord? Se her!

Gullik Gulliksen AS er altså i ferd med å utvide organisasjonen. Tidligere i høst ble arkitektstudenten Marthe Nordby Lileng, som for øvrig fikk sin mastergrad i sommer ansatt på kontoret i Oslo – for ikke lenge siden presenterte hun sine visjoner om sjøfronten i Sandefjord overfor lokalavisen. Marthe er opprinnelig fra Vestfold og har signalisert at hun kommer til å flytte til Sandefjord etter hvert.

Siden er to landskapsarkitekter hentet til Sandefjord, og flere vil det bli.

– Vi har ansatt en fra oljebransjen som begynner i februar, og håper å kunne ansette enda flere. Vi har hatt annonser ute, og fikk nylig en henvendelse fra en landskapsarkitekt i Bergen. Familien ønsker å flytte til Østlandet, de sitter og vurderer Sandefjord nå, sier Borgersen.

– Hvor kommer de andre medarbeiderne deres fra?

– Det er litt forskjellig, sier hun, og fortsetter:

– På kontoret nå har vi én fra Horten, èn fra Tønsberg og én fra Andebu, og i tillegg er vi tre fra Sandefjord. Vi har også sikret oss fleksible lokaler – vi har litt å gå på i gangene her, så det er mulig å vokse.

 

Klikk her for å finne ledige jobber!

Borgersen gleder seg stort til å bli flere. Den siste tiden har hun måttet takke nei til spennende jobber på grunn av kapasitetsmangel.

– Det er selvfølgelig vondt å måtte avslå tilbud. Vi har etablert gode samarbeid med arkitekter og utbyggere opp gjennom årene, og det ønsker vi jo å bevare.

– Hvordan er pågangen her i Sandefjord?

Vi har vært involvert i flere studier og prosjekter her hjemme og kjenner jo Sandefjord veldig godt, men vi får ikke så mange henvendelser fra Sandefjord kommune, sier Borgersen, og legger til:

– Det er jo litt spesielt at vi tas med på store byutviklingsprosjekter i Oslo, men ikke blir spurt her.

Selskapet har blant annet vært delaktig i flere av scenariene for Tivolitomta.

– Det var en av konkurransene kontoret holdt på med da jeg begynte her for 29 år siden, sier Borgersen.

– Men der har det jammen ikke skjedd mye.

HJEMME: Gullik Gulliksen AS har blant annet jobbet med nye Lokalmedisinsk senter i Sandefjord.
NYINNFLYTTET: Heidi Borgersen trives godt med å igjen ha mange oppdrag i Sandefjord.
;