Toppsjefen har aldri vurdert å flytte hovedkontoret til Oslo

– Sandefjord er et veldig bra sted å drive business, forteller Espen Ranvik, adm. direktør i GSGroup. Selskapet skal ansette et tyvetalls kloke hoder de neste månedene.


På næringsområdet Kullerød, plassert midt mellom E18 og flyplassen Torp, ligger Sandefjords-bedriften GSGroup. Selskapet har salgskontorer i elleve europeiske byer, blant annet Stockholm, København, Riga, Dortmund, Budapest og Oslo.

Men hovedkontoret har alltid vært i Sandefjord.

– Vi har aldri diskutert å flytte hovedkontoret herfra. Og det kunne vi fort gjort, fordi vår hovedkundemasse er jo ikke i Vestfold og Sandefjord, sier Ranvik.

GSGroup er en ledende europeisk leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger. De har 159 ansatte og kunder i mer enn 30 land, også utenfor Europa. Produktporteføljen deres består blant annet av merkevarene Handyman, Smartday og Guard Systems.

– Vi opplever Sandefjord som et veldig bra sted å drive business. Det er en god gründerkultur her med mange kloke hoder og større bedrifter. Vi har kort vei til både Oslo og Europa med nærhet til E18 og Torp. Det er helt avgjørende for oss som har mange på reisefot ukentlig, sier toppsjefen.

GSGroup vokser kraftig og skal ansette et tyvetalls personer i månedene som kommer.

– Dette er også en bra region for å tiltrekke oss god arbeidskraft fra Oslo- og østlandsområdet, legger han til.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Netthandelsbyen Sandefjord

Gunstig beliggenhet på kartet er bare én av mange kvaliteter med næringslivet i Sandefjord. Vestfold-kommunen har offensive politikere, tilgjengelige næringsarealer og spennende bedrifter som Jotun, Komplett, Fjellsport og Wood.

– Det skjer utrolig mye positivt i næringslivet i Sandefjord nå. Både innen tradisjonelle næringer og nye bransjer – vi har for eksempel flere netthandelsselskaper enn noen annen norsk kommune, sier Henrik Sandvik i Sandefjord Næringsforening.

– Historisk har sandefjordinger stort sett ønsket å klare seg selv, men nå ser vi flere og flere eksempler på nye og inspirerende samarbeid, legger han til.

Drev med søk og gjenfinning

Da GSGroup ble etablert i 1992, het de Guard Systems og hadde et eget fly og crew som jobbet med søk og gjenfinning av stjålne objekter – først båter og etter hvert biler og andre verdier. Da var nærheten til Torp spesielt viktig.

– På den tiden var teknologien basert på radiosignaler, og vi brukte stadig flyet for å krysspeile oss frem til hvor de stjålne objektene var lokalisert. Det var genialt, men svært kostnadskrevende, sier Ranvik.

Siden den gang har det skjedd mye med selskapet. For fire år siden var GSGroup 55 ansatte. I dag er de nesten tre ganger så mange. De har nylig inngått et større samarbeid med Telenor og leverer teknologien bak storsatsingen «Smartday».

– Jeg tror vi har lykkes fordi vi tenkte internasjonalt tidlig, og vi har klart å omstille og følge den teknologiske utviklingen. Vi har vært uredde og tenkt utenfor våre egne begrensninger. Det synes jeg er et fellestrekk for bedriftene i Sandefjord.

Flyttet hjem igjen

Ranvik er født og oppvokst i Sandefjord, men han flyttet etter hvert fra byen for å studere. 42-åringen bodde og jobbet i Oslo flere år før han vendte snuten sørover igjen.

– Da vi fikk barn nummer to, merket vi at det var behov for å flytte på seg og få mer plass og hjelp fra familie. I tillegg var det flere venner som begynte å flytte «hjem» igjen. Jeg tror det er noe med at man minnes at man hadde en fin oppvekst her, og at man ønsker det for barna sine også.

Boligmarkedet i Sandefjord er i vekst, men her får man mye bolig for pengene. Kvadratmeterprisen er svært lav sammenlignet med kommuner nærmere hovedstaden.

Flere kloke hoder

GSGroup har store ambisjoner for de neste årene og har behov for en stor bredde av kompetanse, både på økonomi, salg, software-utviklere og annet teknisk personell.

For Ranvik er det viktig å få enda flere kloke hoder til Sandefjord.

– Jeg synes det å flytte hit, med fantastiske omgivelser og en region som tenker utenfor sine begrensninger, bør være attraktivt for mange. Jeg tror man oftere skal tenke på Vestfold når det gjelder spennende arbeidsplasser, avslutter han.

 

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

– Vi har vært uredde og tenkt utenfor våre egne begrensninger. Det synes jeg er et fellestrekk for bedriftene i Sandefjord, sier Espen Ranvik i GSGroup.
Sandefjord har mye å by på - blant annet et yrende og variert næringsliv. Foto: Olaf Akselsen
;