Står støtt gjennom krisen

Med en solid kundeliste og en god porsjon nytenkning, har Sandefjords-bedriften BK Dekorima kommet gjennom en krevende tid. – Det kladdet litt i våres, men nå er vi tilbake der vi skal være, sier daglig leder Arne Nybo. 


Tekst og foto: Henrik Sandvik

BK Dekorima leverer skilt- og profileringsløsninger i alle fasonger til små og store selskaper landet rundt. Det er høy aktivitet med maskiner og mennesker i alle kriker og kroker når vi besøker lokalene på Fokserød. Navnene og logoene på skiltene viser at kundene spenner fra omsorgssentre nordpå til en viss malingsprodusent her hjemme.

– Det var en del bedrifter som skrudde ganske hardt igjen da pandemien traff Norge, så det kladdet litt i våres. Ta for eksempel Bertel O. Steen; når man permitterer 1.500 ansatte, blir det umusikalsk å omprofilere samtlige butikker i Norge samtidig, sier daglig leder Arne Nybo.

Oppbremsingen resulterte i en periode med noe lavere aktivitetsnivå for BK Dekorima, men nå er det god fart igjen. 

– Nå er vi tilbake der vi skal være. Den store jobben for Bertel O. Steen er for eksempel satt i gang, og totalt sett ser vi positivt på situasjonen. 

Nybo peker på en maskin som printer blindeskrift, en såkalt taktilprinter. Rett ved står én av variantene i den nye skiltserien til Vinmonopolet, den har BK Dekorima utviklet sammen med Sandefjords-bedriften Expedit. BK Dekorima står også for all innvendig skilting i det nye Jotun-bygget, for å nevne noe.

– Det er fantastisk at Jotun gjør det de gjør i Sandefjord. Det er utrolig viktig for oss alle og det er selvfølgelig fint at de velger oss. Vi ønsker imidlertid ikke å bli valgt av en Sandefjords-bedrift fordi vi er fra Sandefjord, men fordi vi prøver og ønsker å være best, sier Nybo.

Den gode utviklingen har gjort at selskapet spiser stadig større arealer i nybygget de flyttet inn i for to år siden. 

– Vi har hele grunnflaten pluss et mindre lokale i andre etasje. Totalt disponerer vi nå 2.000 kvadratmeter, sier Nybo, og fortsetter:

– Vi har blant annet laget en ny storformatavdeling. Det var hovedsatsingen vår i fjor, og da var vi Europa rundt noen ganger for å finne riktige maskiner. Det var en stor investering for oss, men det har gitt oss flere nye muligheter og var verdt pengene. Disse maskinene gir oss mange nye muligheter til å levere både store og fine skilt-, display- og dekorprodukter.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet vårt!

I 2020 er det den nye skiltserien BDesign som opptar mye tid for Nybo. 

– Det tar gjerne 3-5 år før noe nytt blir god butikk, men utvikling er det gøyeste jeg gjør. BDesign er en helt ny serie med ulike varianter og moduler som kan settes sammen etter kundens ønske. Serien er standardisert og fleksibel, og vi har fått veldig god respons på disse produktene. Vi selger allerede til forhandlere landet rundt, og har store ambisjoner for BDesign, forteller han. 

Summa summarum har Sandefjords-bedriften hatt sunn og god vekst lenge. BK Dekorima har nå 12-13 ansatte, hvorav to startet midt i Korona-perioden. 

– Vi har fylt på godt med nye folk siden vi flyttet fra Skolmar i 2017, da var vi åtte. De fleste bor i Sandefjord, men vi har også ansatte fra rundt om i Vestfold og Drammen, sier Nybo.

– Det er god stemning på arbeidsplassen?

– Ja, jeg synes det. Vi hadde medarbeidersamtaler nylig, og ingen hadde noe å klage på. Det blir vel ikke bedre enn det.

Hvem fortjener Tenk stort-prisen i 2020?

Bedrifter i hele Norge får sine skilt og fasadeløsninger produsert hos daglig leder Arne Nybo i BK Dekorima.
Etter en oppbremsing i våres, har Pål Henriksen (t.v.) og Arne Nybo i BK Dekorima kommet tilbake til normal fart.
;