Blå utsikt og levende by

A/S Thor Dahl har bygget over 220 leiligheter langs fjorden og holder «blå utsikt» høyere enn noe annet. Nå vil eiendomsselskapet styrke satsingen på sentrum.


Tekst: Henrik Sandvik

– Vi har alltid et nytt boligprosjekt i skuffen, sier Nina H. Rebner og Lars Tveit i A/S Thor Dahl.

– Mens vi bygger ett prosjekt, utvikler vi det neste. I Sandefjord er det mange nye boliger for salg nå, derfor vurderer vi – som alltid – markedet nøye før vi lanserer noe nytt, forteller de.

Selskapet holder til i en redervilla på Ranvikstranda. Eiendommen skråner ned mot fjorden og byr på selskapets eget motto; «blå utsikt».

– Alle eiendommene våre ligger langs Sandefjordsfjorden, og det er jo ikke så rart når man tenker på at A/S Thor Dahl historisk sett har drevet med blant annet handel, fangst og foredling, shipping, skipsverft og nå eiendom, sier Rebner.

– Derfor er vi helt seriøse når vi sier at vi kun har fantastiske eiendommer, smiler hun.

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Tenker stort og langsiktig

I snitt bygger og selger selskapet 20-30 boliger i året. Tidligere var det Thorøya og den siden av fjorden som gjaldt – nå står Framnæs-området på Vesterøya i fokus.

– Totalt har vi levert cirka 110 boenheter på Thorøya, og prosjektene der ble bra mottatt. Den dag i dag er det for eksempel venteliste på leiligheter i Thorsholmen Terrasse-prosjektet som sto ferdig for over 15 år siden, sier Rebner.

– Nå er det imidlertid det store Framnæs-området vi brenner for, og der har vi bygget og solgt omtrent like mye. I tillegg har vi store arealer rundt fjorden tilgjengelig for fremtidig utvikling og A/S Thor Dahl er jo ikke en aktør som bygger, selger og forsvinner, sier Tveit, og fortsetter:

– Selskapet har en sammenhengende historie på over 130 år å bygge videre på.

Har kjøpt bankbygg

Nylig ble det kjent at A/S Thor Dahl også har kjøpt bygårdene der Sparebank1 BV holder til.

– Vi har lenge vært på utkikk etter attraktive sentrumsbygårder. Da byens beste hjørne ble lagt ut for salg, var vi sikre på at vi endelig hadde funnet det vi har lett etter, sier Rebner.

A/S Thor Dahl er opptatt av at Sandefjord sentrum lykkes som møteplass og handelsarena, samt sted for kontorarbeidsplasser, offentlige tjenester og boliger og selvsagt som trafikknutepunkt.

– Vi har store eiendommer både på brygga og rundt Sandefjordsfjorden, og ser frem til å bidra til denne utviklingen – nå også som gårdeier i sentrum. Mye av byens historie og identitet ligger i nettopp sentrum og fjorden, så her skal vi fortsette å foredle Sandefjords største konkurransefortrinn, sier Tveit og Rebner videre.

Bankbyggene er, som stort sett det meste ellers i sentrum, fullt utleid.

– For få år siden var det mye gråpapir i sentrumsvinduene, men de siste årene har det skjedd veldig positive endringer. Nå er det høy aktivitet, sier Tveit.

Vind i seilene

Selskapet eier blant annet det velkjente Thor Dahl-bygget på brygga, som den siste tiden gjennomgått en omfattende renovering.

– Det er hyggelig at markedet liker det vi gjør, og at våre nye leietakere Groovy Diner, Danske Bank, Gulating og Eie eiendomsmegling blomstrer på brygga, sier Rebner.

De to opplever leiemarkedet som sunt, men mener transaksjonsmarkedet er i overkant hett for tiden. A/S Thor Dahl har imidlertid ingen planer om å selge. Selskapet vokser i takt med Sandefjords utvikling, og har på de lange brillene.

– Det skjer mye positivt nå. For eksempel har vi økende interesse fra firmaer i og utenfor Sandefjord som vurderer å etablere seg hos oss. Vår hovedoppgave er å sørge for at våre leietakere kan bruke sin tid og sin kapital til verdiskaping i sin kjernevirksomhet. Vi tar oss av alt det bygningsmessige, og sørger for ekspansjon og fleksibilitet for kundene våre, sier de.

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

– Vi vurderer markedet nøye før vi lanserer nye boligprosjekter , sier Lars Tveit og Nina H. Rebner i A/S Thor Dahl. Nå har de is i magen. Foto: Selskapet
Etter lang tids søken, kjøpte A/S Thor Dahl nylig sentrumsgårdene der blant andre Sparebank 1 BV holder hus. Foto: Selskapet

A/S Thor Dahl

* Ble etablert i 1887 og drev stort innen skipshandel, rederivirksomhet, verftsdrift, fangst og foredling.
* Er i dag Vestfolds ledende eiendomsselskap og har base i Sandefjord.
* Nær alle eiendommene ligger ved Sandefjordsfjorden.
* Eier og leier ut cirka 60.000 kvadratmeter næringslokaler.
* Har de seneste årene utviklet boligprosjekter med totalt cirka 220 leiligheter.
* Har stort potensial for videre nærings- og boligutbygging på egne tomter.

;