Offensiv som banken

Andebu Sparebank vokser kraftig og nærmer seg Sandefjord mer og mer. Det er fortsatt plass til den trygge banken med personlig service, mener de.


– Vi har en helt eventyrlig vekst om dagen. Det er nesten ikke til å tro, sier Øyvin Hansen.

Markedssjefen i Andebu Sparebank smiler bredt. Utviklingen er sterk og stemningen er god. Hansen har spasert 50 meter fra kontoret for å komme til Gründeriet i Rådhusgata.

Her har banken kjøpt et flott hjørnebygg med god profilering, pusset opp fra topp til tå og samlet sine ansatte ett sted.

– Vi henger oss på kommunesammenslåingen for alt den er verdt. Derfor bestemte vi oss for å skifte lokaler, øke bemanningen, utvide tjenestene og i tillegg ha rom for ytterligere utvidelser, sier Hansen.

Selv om bankens røtter ligger i Andebu, viser storsatsingen hvor kreftene nå settes inn.

– Vi har holdt på i 150 år og er en del av sjela til folk i Andebu. Når vi nå er så offensive og gjør det stort inn mot Nye Sandefjord, tror vi også det gir en god del stolthet lokalt i Andebu, sier han, og fortsetter:

– Vi har tenkt storkommune i et par år allerede, og veksten vår i dag finner primært sted i Stokke og Sandefjord. Jeg tror større deler av næringslivet med fordel kan tenke sånn.

Andebu Sparebank går mot trenden på flere måter. Der mange banker legger ned filialer i bybildet og fokuserer mer og mer over på digitale løsninger, beholder Hansen & Co troen på det å være synlig på gateplan.

– Vi har også stort fokus på gode digitale løsninger, men vi tror likevel det er rom for å satse på personlig service, et ganske stort rom også, faktisk. Tilbakemeldingene fra våre kunder viser at mange er veldig opptatt av å ha en fast rådgiver som man kan treffe fysisk, forklarer Hansen.

Dette gjelder også på bedriftssiden, mener han.

– Her er vår nisje landbruk og mindre produksjons- og håndverksbedrifter – gjerne bedrifter som lett blir små hos de store bankene. Vi har for eksempel ganske mange bedrifter med 1-20 ansatte, samt noen større, og har hatt en stor vekst også i dette markedet.

 «Banken fra bygda» nærmer seg byen på flere områder. Andebu Sparebank har blant annet meldt seg inn i Sandefjord Næringsforening, der de kan delta på arrangementer og være en del av et fellesskap med nærmere 380 lokale bedrifter.

De har også tatt steget inn i det lokale kulturlivet.

I august var det både innvielsesfest og åpen dag i de nye lokalene. Rådhusgata ble stengt av, det var hoppeslott og kake, og ikke minst bruddstykker fra en viss teaterforestilling.

Når dette skrives, er Sandefjord Teaterforening godt i gang med storoppsetningen Peter Pan – til publikums og presses elleville begeistring – og banken er med i kulissene.

– For første gang har vi inngått en sponsoravtale av betydning utenfor Andebu. Vi har tegnet en avtale med Sandefjord Teaterforening, og den handler ikke bare om å dytte inn penger, men er en tosidig avtale som innebærer både markedsføring, arrangementer og medlemsfordeler, sier Hansen

– Vi fant tonen veldig fort, og det er kanskje ikke så rart. Andebusokninger er jo ikke akkurat ukjente med teaterlivet her i byen. Der har de vært sentrale lenge og det er vi jo litt stolte av, humrer han.

TREKKER MOT BYEN: Øyvin Hansen og Andebu Sparebank har forberedt seg på kommunesammenslåing lenge.
KLOK OG TRYGG: Andebu Sparebank representerer fremdeles folkelige verdier, og går mot moderne trender på flere måter.
;