Flyttet nærmere «Guttane» i Sandefjord FK

Lars Bohinen innrømmer at han vil savne å tråkke rett ut i Bogstadveiens storby-puls. Men han er også helt sikker på en annen ting: – Sandefjord er veldig bra for meg.

Sandefjord Fotball depper ikke. Spillerne og treneren ligger definitivt ikke på matta og pirker i kunstgresset. Nedrykket i 2015-sesongen har banet vei for en klar strategi: det skal satses beinhardt på lokal rekruttering.

Den planen er Lars Bohinen en viktig del av, og derfor har han slått seg til i byen.

Flyttet til Sandefjord

– Nå er det viktig at jeg bor i Sandefjord for å gjøre en god jobb for Sandefjord Fotball. Det er slitsomt å pendle fra Oslo over lang tid. Når jeg bor her kan jeg være involvert på en helt annen måte, ikke minst for å følge rekrutteringen tettere, sier Lars.

Han skal være mer på banen i tiden som kommer, og være support for morgendagens fotballspillere.

Målsettingen for SF er klar: A-laget skal på sikt bestå av minst 50 prosent spillere fra egen klubb og rekruttering i Vestfold-klubber. Det skal demmes opp for at talenter forsvinner ut av regionen. Bohinen ser fram til jobben som ligger foran ham de tre neste årene han har inngått avtale for.

Dette kommer ikke minst på grunn av det gode samarbeidet med kolleger i SF – en klubb han har fått sterke følelser for.

Lars Bohinen (46)

  • Hovedtrener for Sandefjord Fotball.
  • Har inngått avtale om tre nye år i SF.
  • Kjøpt hus og bosatt seg på Solløkka i Sandefjord.
  • Født i Vadsø. Oppvokst på Stabekk i Bærum.
  • Tidligere toppfotballspiller i Bærum, Lyn, Vålerenga, Viking og Lillestrøm før han debuterte i engelsk premier league for Nottingham Forest. Spilt i Blackburn, Derby, Lyngby og Farum.

 

TETT PÅ: Lars Bohinen og Sandefjord FK rykket ned i 2015. Nå er målet å sparke bedre fra seg med flere lokale spillere.

– Det er veldig mye bra med Sandefjord Fotball. Det er en vilje til å få til noe, og veldig mange står rundt og støtter klubben. Det er ingen som slår hverandre i hodet når det går dårlig. Folk er glad i klubben sin i Sandefjord. Det betyr også veldig mye for identiteten, mener Bohinen.

Han tror en god satsing på rekruttering lokalt i Sandefjord og Vestfold er bra for bygging av identitet, både til byen og klubben. Han mener toppidrett er en viktig brikke i omdømmebygging.

– Fotball er i en særstilling. Det er ingen ting i verden som er så inkluderende og knytter folk så sterkt sammen som fotballen. Alle folkeslag, uansett alder og inntekt eller bakgrunn, samler seg om en merkevare. Det er unikt.

Økt livskvalitet med flytting fra Oslo til Sandefjord

Når huset han har kjøpt på Solløkka er ferdig pusset opp, er han klar til å innta livet i Sandefjord for fullt.

– Det er ingen tvil om at jeg liker pulsen og livet i Oslo. Men jeg tror Sandefjord er veldig bra for meg. Her kan jeg skru ned farta, og det har jeg nok veldig godt av, sier Lars og smiler lurt.

Han har bosatt seg bare et steinkast fra strandkanten, noe han mener har stor verdi. Selv om det nok blir mer fotball enn skjærgårdsliv.