Kongsberg Maritime Engineering

Offshore

Kongsberg Maritime Engineering stiller store krav til seg selv og leveransene. Mange maritime aktører har det tungt nå, men selskapet har lang erfaring i å fornye seg i takt med markedet.

Fakta

  • Omsetning: 270 millioner
  • Antall ansatte: 40
  • Adresse: Søndre Kullerød 1, 3241 Sandefjord
  • www.kongsberg.com
OMSTILLINGSDYKTIGE: Kongsberg Maritime Engineering har lang erfaring i å tilpasse seg endrede markeder.

Kongsberg Gruppen i Sandefjord siden 2008

Kongsberg Maritime Engineering er et datterselskap av Kongsberg Maritime, som igjen er en del av det børsnoterte Kongsberg Gruppen. Selskapet ble etablert i Sandefjord i 2008 for å levere løsninger i forbindelse med produktleveransene til Kongsberg Maritime, og vokste raskt. Ikke minst med en kjempekontrakt på leveranser til en gassproduksjonsplattform i Singapore i 2010, og ytterligere to storkontrakter året etter.

Kongsberg Gruppen samlet sett er representert på en lang rekke ulike områder, og Kongsberg Maritime Engineering har sin plass i helheten. (KME) skreddersyr og leverer komplette elektro-, instrument- og telekom-utstyrspakker (EIT) til alle aktører innenfor det maritime segmentet. Kundene kan være for eksempel oljeselskaper, riggeiere og rederier, og selskapet driver i hard og internasjonal konkurranse med en rekke andre leverandører.

Visjonen til KME er å skille seg ut med «World class» kvalitet på leveransene, og selskapet jobber etter strategien å være et internasjonalt orientert teknologikonsern rettet mot det maritime segmentet.

Kongsberg Maritime Engineering har cirka 40 ansatte på Søndre Kullerød ved Torp Sandefjord Lufthavn, og er en av mange spennende arbeidsplasser i Sandefjord.

Les mer på www.kongsberg.com.