European Helicopter Center

Utdanning

Fra sin base ved Torp Sandefjord Lufthavn er European Helicopter Center Skandinavias største helikopterskole. Med studenter fra hele verden skal skolen bli ledende i Europa.

Fakta

  • Omsetning: 50 millioner
  • Antall ansatte: 22
  • Adresse: Hangarveien 13, 3241 Sandefjord
  • www.ehc.no
FLYR HØYT: EHC holder til ved Torp Sandefjord lufthavn og har vokst kraftig siden starten tidlig på 1990-tallet.

European Helicopter Center (EHC) ble etablert på Torp Sandefjord Lufthavn i 1993 med tre helikoptre og fem ansatte. Siden har selskapet bygget seg kraftig opp, og i dag består EHC av 22 ansatte og 13 helikoptre.

EHC omsetter for cirka 50 millioner kroner i året, og er Skandinavias største helikopterskole. Visjonen er å øke elevmassen og bli den ledende i sitt slag i Europa. EHC tenker stort og har som strategi å være smartere enn konkurrentene.

Mange nasjonaliteter

EHC har mange nasjonaliteter blant sine studenter. Blant annet er fem ulike nasjoner representert i én klasse, og det å nå bredt ut er blant skolens fokusområder.

Et annet prioritert satsingsområde, er sikkerhet. Skolens ansatte og elever setter sikkerhet i høysetet, og totalt nærmer EHC seg nå 100.000 timer i luften uten alvorlige ulykker.

I tillegg til skolevirksomheten, har EHC en stor kommersiell avdeling som utfører alle typer helikopteroperasjoner. Selskapet er blant annet med på å bygge opp 4G-dekning på Østlandet og Sørlandet.

Les mer på www.ehc.no.