Aqualis Offshore

Offshore

Aqualis Offshore leverer konsulenttjenester til den marine delen av energibransjen. Selskapet med norsk base i Sandefjord vokser mens andre faller tilbake.

Fakta

  • Omsetning: 237 millioner
  • Antall ansatte: 230
  • Adresse: Østre Kullerød 5, 3241 Sandefjord
  • www.aqualis.no
VOKSER KRAFTIG: Aqualis har norsk base i Sandefjord, men øker aktivitetsnivået kraftig overalt.

Jobb i olje og energi:
Aqualis opplever vekst i nedgangstider

Aqualis ble etablert så nylig som 2012, men har allerede rukket å markere seg tydelig. Selskapet leverer konsulenttjenester til den marine delen av energibransjen – som kan være selskaper innen maritim næring, olje og gass eller fornybar energi – og har vokst kraftig siden etableringen. Aqualis-ledelsen mener selv at årsaken til den gode utviklingen – i en tid der mange andre oljeselskaper opplever nedgang – er at de har mange ben å stå på.

Aqualis tilbyr konsulenttjenester til olje- og shippingbransjen innenfor utbygging, konstruksjon, transport av rigger og andre fartøy, kontroll med byggeprosesser på verft og overvåkning av drift.

Aqualis har rekruttert en rekke nye medarbeidere den siste tiden, noe som også er mot strømmen sammenlignet med oljebransjen for øvrig. I dag har selskapet 39 ansatte i Norge – hvorav 17 sitter på hovedkontoret på Kullerød i Sandefjord. Globalt har Aqualis 230 medarbeidere fordelt på 18 kontorer i 13 land. Aqualis er notert på hovedlisten på Oslo Børs, og hadde inntil relativt nylig den kjente finansmannen og sandefjordingen Øystein Stray Spetalen som sin styreleder og hovedaksjonær. Han har solgt seg betydelig ned i selskapet i 2016.

Les mer på www.aqualis.no.