ALSO

IT

Det som startet med distribusjon av minnebrikker i Sandefjord, er blitt en milliardbutikk. ALSO vokser solid på skreddersydde servicepakker for leverandører og forhandlere i IKT-bransjen.

Fakta

  • Omsetning: 2,5 milliarder
  • Antall ansatte: 70
  • Adresse: Tassebekkveien 354, 3160 Tassebekk
  • www.also.no
ALSO vant en rekke distributørpriser i 2016. Illustrasjon: ALSO

ALSO ble etablert i Sandefjord i 1996 – samme år som Komplett lanserte sin første nettbutikk. I starten drev selskapet, som den gangen het Santech, utelukkende med distribusjon av minnebrikker. Siden har antallet produkter steget kraftig, og forretningsidéen til selskapet ble etter hvert endret til volumdistribusjon av alt av IT-utstyr.

Opp gjennom årene har selskapet tatt del i en rekke fusjoner, og det har også hatt flere ulike europeiske eiere. Navnet er blitt endret mange ganger – fra det opprinnelige Santech Micro Group til SMG og videre til CHS, GNT og ALSO Actabis. I dag heter selskapet ALSO og det er eid av ALSO Holding, som er børsnotert i Sveits.

ALSO er representert i 15 land i Europa, og i Norge er virksomheten på plass på Tassebekk Office Center i Stokke (som fra 1. januar 2017 er en del av Sandefjord kommune). Her tilbyr selskapet en markedsplass hvor leverandører og forhandlere i IKT-bransjen knyttes sammen for salg av produkter og tjenester på alle nivåer i IKT-verdikjeden.

ALSO setter logistikktjenester, finansielle tjenester, forsyningstjenester, løsningstjenester, digitale tjenester og IT-tjenester sammen til skreddersydde servicepakker.

Selskapet har 70 ansatte her til lands, og har videre vekst og lønnsomhet som sitt ledende mål. Visjonen er å være «Partner # 1» for aktørene i bransjen, og når det gjelder nyansettelser vil kompetanse innen salg og IKT-produkter, samt rådgivende løsninger, være det selskapet ser etter.